ExpertubExpertubExpertub
(Mon - Sunday)
Info@expertub.com
MGF Metropolis Mall, MG Road, Gurugram-122002
ExpertubExpertubExpertub

“Shabbat brengt me terug tot leven”

     

Vierentwintig uur zonder werk en gedoe, zonder een race en haast. Van de avond van vrijdag tot de avond van zaterdagavond roept Shabbat de naleving van om over te schakelen van materiaal leven naar spiritueel. Advocaat Igor Volynsky koos op deze manier om de belangrijkste dingen terug te geven aan zijn leven.

Mijn vrouw en ik besloten om Sjabbat tien jaar geleden te volgen. Op dat moment praatten we vaak over waarom ons leven zo rondborstig is. Waarom drukt we zo veel, bijna zonder plezier te krijgen?? Wat zijn onze verlaten kinderen denken over hun nerveuze ouders?

Ik hoop dat we enkele antwoorden op deze vragen hebben gevonden, en een van hen was een beslissing om ons leven meer te maken … traditioneel, joods of zoiets, bijvoorbeeld om de wet van Shabbat te observeren.

Eerlijk gezegd was het in het begin ongebruikelijk, zelfs moeilijk. Nou, hier is een eenvoudige vraag: hoe je al die tijd kunt nemen – van de nacht op vrijdag tot de avond zaterdag – zonder bekende dingen, zonder telefoon, winkels en tv? Shabbat -verboden leken de gevangenis, in ons dagelijks leven leken we bezienswaardigheden te hebben verloren.

Wat is Shabbat

Shabbat is het vierde gebod van God in de Torah. Ze zegt: “Werk zes dagen en doe je hele werk, en de dag van de zevende – zaterdag voor God, aan je almacht: doe geen werk. “Deze dag is gewijd aan de herinnering aan de goddelijke schepping van de wereld en herinnert eraan dat een persoon niet aan de macht is over de natuur, maar aan de macht is om harmonie te creëren in zijn eigen wereld.

Shabbat begint op vrijdagavond, met zonsondergang. 18 minuten voor zonsondergang (in Jeruzalem – in 40 minuten) verlicht de gastvrouw van het huis verschillende kaarsen (door het aantal mensen in de familie, maar niet minder dan twee), terwijl hij een zegen uitgesproken. Shabbat eindigt op zaterdag ook bij zonsondergang.

Tijdens deze heilige tijd is een persoon verboden door “39 soorten melahs” -creatief werk, waaronder elk producerend of transformerend effect. Een persoon kan de hele zaterdag doorbrengen, de trap op en af ​​rennen, en toch zal hij de sabbat niet schenden.

Op zaterdag moet een persoon het Woord van God concentreren, bidden, communiceren met zijn buren, reflecteren

Maar zelfs het verlichten van een match is een overtreding, omdat de vlam is gemaakt. Het is niet alleen verboden om in Shabbat te werken, maar ook om geld aan te raken en elektriciteit te gebruiken. Al het voedsel wordt de dag ervoor bereid en blijft bestaan ​​in de warmte.

Op zaterdag moet een persoon het Woord van God concentreren, bidden, communiceren met zijn buren, reflecteren. Maar het belangrijkste is dat de zaterdag van het gebod tweemaal is gemotiveerd. Ten eerste, de rest van de schepper, en ten tweede, door bevrijding van Egypte (‘en onthoud dat je een slaaf was in het Egyptische land, maar de Heer God bracht je daarbuiten. Daarom heeft de Heer God u bevolen om de dag van de subbotye te observeren “). Shabbat is een herinnering aan vrijheid.

Keuze en moeite

Geleidelijk werd onze zaterdag van de “dag zonder …” veranderd in “dag met …”, vanaf het moment van beperkingen – tijdens de acquisities werd het speciaal, de enige in zijn vriendelijke dag. Nadat ik erin had geleefd, realiseerde ik me dat het gezin belangrijker was dan werk, merkte ik hoe het ritme van mijn leven veranderde: eenmaal per week verdwijnen gedachten over zaken en geld, en een nieuwe ruimte-tijd opent voor mij, waar, waar De Geest kalmeert kalm en de vredige begint, de vredige, begint, familiecommunicatie.

Het organiseerde op de een of andere manier mijn leven vreugdevol op een nieuwe manier: vanaf elke reis kom ik vrijdagavond naar huis en overtreden deze regel nooit. Immers, in Shabbat zijn mijn vrouw en kinderen altijd samen.

Shabbat is de dag waarop ze de heilige teksten bestuderen als je kunt denken aan het licht dat door hen wordt gemorst in onze wereld

Begin met het observeren van Shabbat is niet alleen een persoonlijke keuze, maar ook de inspanning die u op uzelf moet doen. Het is verwant aan het verwijderen. En, zoals in elke “ontgifting”, was het moeilijkste het overgangsmoment, dat altijd aan de terugkeer naar vrijheid voorafgaat.

Trouwens, ik ben ik verschuldigd aan mijn vriend en de metgezel, die, zonder Shabbat te observeren, op deze dag op deze dag moest werken. Hoewel de situatie nu verandert: hij zelf ervaart de periode van gedachten die zijn vrouw en ik ooit hebben overleefd, en misschien zal hij binnenkort ook afzien van het werken in Shabbat.

Echt “laat de teugels”

Vandaag zou ik Shabbat nooit weigeren voor iets ter wereld. Op deze dag vergeet ik het materiële leven, zodat ik de toegang tot het belangrijkste zal openen – het leven van de spirituele. En deze pauze stelt me ​​in staat om tegelijkertijd zowel fysieke als mentale kracht te herstellen.

Je kunt je niet eens voorstellen hoe ik dit gevoel van vrede nu waardeer. Verrassend genoeg lijkt het erop dat mijn lichaam zich voorbereidt op Shabbat en op deze dag wacht. Tien jaar geleden, toen de avond van vrijdag eraan kwam, keek ik uit naar de komende rust en entertainment, en nu op 22.00 mijn ogen sluiten al!

Maar het belangrijkste is dat een gevoel van vrede op mij afdaalt. Shabbat is de dag waarop ze de heilige teksten bestuderen als je kunt denken aan het licht dat door hen wordt gemorst in onze wereld, in ons leven. Hij geeft me nieuwe kracht om een ​​nieuwe week te beginnen.

Paradox: Vandaag, wanneer mensen klaar zijn om een ​​fortuin door te brengen om weekend op een onbewoond eiland te houden, is Shabbat een luxe. Absoluut gratis en absoluut onbetaalbaar “.

Onthouding als een manier naar jezelf

Verschillende vormen van onthouding oefenen in alle religies. In de boeddhistische traditie wordt niet -elaboratie beschouwd als een remedie voor de opwinding en woede van het leven. In het taoïsme verkondigt het “U-Wei” -principe de ontoelaatbaarheid van elke interventie in de natuurlijke verloop van gebeurtenissen.

In verschillende geloofsbelijdenissen zagen Hermits, die vrijwillig uit de samenleving bewegen, een gelofte van stilte waargenomen. Orthodoxe pilaar bewoog niet, waardoor God kon handelen. De volgers van het jainisme onthouden zich soms tot uitputting.

Binnen een maand worden Ramadan -moslims volledig onthouden van seks, en overdag – ook van eten. Katholieken oefenen dergelijke vormen van zelfbeheersing in de ‘asomgeving’ en gepassioneerde vrijdag, en Joden in Yom Kipur ..

Beoefenaars geloven dat onthouding een middel is van berouw en zuivering: het verlaten van aards voedsel, een persoon benadert het voedsel van de hemel. Het volgen van de post zal belangrijk leren en over zichzelf. Als hij zichzelf in voedsel kan beperken, zal hij daarom in staat zijn om zichzelf in anderen te beperken, veel meer fundamentele dingen. Vanaf nu kan hij zichzelf beheersen, zichzelf beheersen!

Deze ontdekking, misschien wel het meest uitstekende gevolg van onthouding. Weigering van plezier opent de weg naar vrede.

vrouwelijke viagra

Bevrijd van de dagelijkse verlangens, we bevrijden daarmee van angst en angst. Werkproblemen, problemen en aankopen, de rijkdom en glorie van iemand anders vervagen naar de achtergrond: ze worden vervangen door gedachten over de wereld en hun missie erin.

Berichten, stilte en meditatie – eeuwenlang een bewezen manier om je leven te bevrijden van overmatige verlangens, gedachten en daden.

Leave A Comment

Always contact experts to feel free