ExpertubExpertubExpertub
(Mon - Sunday)
Info@expertub.com
MGF Metropolis Mall, MG Road, Gurugram-122002
ExpertubExpertubExpertub

Hoe om te gaan met depressie zonder pillen

     

Onze gedachten bepalen gevoelens en gedrag. En zij zijn het die ons meestal tot een depressie brengen. De eenvoudigste manier om met haar te vechten, is door hun toevlucht te nemen tot medicijnen, wat het meest gedaan is. De auteur van de bestseller “Mood Therapy” David Burns is er zeker van dat in veel gevallen cognitieve gedragstherapie en zelfs individuele eenvoudige technieken zullen helpen om het hoofd te bieden aan de depressieve toestand.

“Depressie is de ergste vorm van lijden vanwege het allesverslindende gevoel van schaamte, een gevoel van hun eigen nutteloosheid, hopeloosheid en een afname van morele krachten. Depressie lijkt misschien erger dan kanker in de laatste fase, omdat de meeste kankerpatiënten zich geliefd voelen, ze hebben hoop en normaal zelfbeeld. Veel patiënten vertelden me dat ze de dood wilden en elke nacht baden, zodat ze kanker konden vinden en ze met waardigheid konden sterven zonder zelfmoord te plegen, ”schrijft David Burns.

Maar deze moeilijke toestand kan ermee omgaan, en niet alleen medicijnen. Burns op 25 pagina’s leidt verschillende onderzoeken die de geldigheid van de ondertitel van het boek “een klinisch bewezen manier om depressie te verslaan zonder pillen te bevestigen”. De psycholoog is ervan overtuigd dat het, met behulp van cognitieve gedragstherapie. Tegelijkertijd merkt Berns op dat het in sommige gevallen onmogelijk is om zonder medicijnen te doen, en in geen enkel geval wordt opgeroepen om antidepressiva te verlaten. Maar zijn boek zal helpen om depressie in het beginfase te herkennen en te overwinnen over negatieve gedachten.

“Depressie is een ziekte en het hoeft geen deel uit te maken van je leven. Je kunt ermee omgaan door een paar eenvoudige manieren te beheersen om op te vrolijken, ”legt David Burns uit.

Eerst moet u uw cognitieve vervorming bepalen. Er zijn er tien.

een. Denken “alles of niets”. Het laat ons de wereld zien in zwart -witte kleuren: als we iets falen, dan zijn we verliezers.

2. Knijpen. Een enkel evenement wordt gezien als een reeks mislukkingen.

3. Negatief filter. Van alle details richten we ons op negatief. Een lepel teer wordt belangrijker dan een groot vat honing.

vier. De afschrijving van het positieve. Goede, aangename, positieve ervaring – Tel niet tellen.

5. Snel conclusies. Zelfs met een tekort aan feiten, trekken we veel reikende conclusies, we maken een oordeel dat niet is onderworpen aan discussie en beroep. We zijn er zeker van dat iemand niet zo op ons reageert, zijn gedachten ‘lezen’, super kamagra kopen of we verwachten de negatieve uitkomst van de gebeurtenissen en betrekking hebben op de voorspelling als een mislukte feit.

6. Catastrofisatie of nabijheid. We overdrijven de betekenis van sommige dingen en gebeurtenissen (bijvoorbeeld de verdiensten van anderen) en bagatelliseren anderen (de betekenis van onze eigen prestaties).

7. Emotionele rechtvaardiging. Onze emoties worden gemeten aan de hand van de realiteit van gebeurtenissen: “Ik voel me zo, het betekent dat het is”.

acht. Het rijden. We proberen onszelf te motiveren met de woorden “behoefte”, “verschuldigd”, “must”, maar geweld ligt in hen. Als we niet iets doen met de hulp van deze zweep, dan voelen we ons schuldig, en als anderen “verschuldigd” zijn, maar het niet doen, woede, teleurstelling en wrok en wrok.

9. Zelfklevend. Extreme vorm van overschrijding: als we een fout maken, zijn we verliezers, als een andere een “schurk” is. We beschrijven gebeurtenissen met de taal van emoties, niet rekening houdend met de feiten.

tien. Personalisatie. Wij zijn de reden voor de negatieve externe gebeurtenissen waarvoor we aanvankelijk niet verantwoordelijk zijn. “Het kind studeert niet slecht – het betekent dat ik een slechte ouder ben”.

Het doel is om de onlogische en wrede gedachten te vervangen die onze geest automatisch overspoelen, meer objectief

David Burns nodigen deze verstoringen uit voor ons leven en nodigen David Burns uit. En dienovereenkomstig, bij het volgen van deze automatische gedachten, kunt u uw toestand wijzigen. Het is belangrijk om te leren hoe je pijnlijke gevoelens kunt vermijden op basis van mentale vervormingen, omdat ze onbetrouwbaar en ongewenst zijn. “Zodra je leert het leven realistischer waar te nemen, zal je emotionele leven veel rijker worden, en je zult de ware droefheid beginnen te waarderen waarin geen vervorming is, evenals vreugde,” schrijft de psychotherapeut.

Berns biedt verschillende oefeningen en technieken die zullen leren om verstoringen te corrigeren die ons verwarren en zelfvertrouwen vernietigen. De techniek van drie kolommen: automatisch denken (zelfkritiek) wordt erin vastgelegd, cognitieve vervorming wordt bepaald en een nieuwe formulering wordt voorgesteld (rationele respons). De techniek zal helpen om je gedachten over jezelf te herformuleren als je hebt gefaald. Het doel is om onlogische en wrede gedachten te vervangen die onze geest automatisch overspoelen, objectiever en rationeler. Hier zijn enkele voorbeelden van de strijd tegen dergelijke cognitieve vervormingen.

Automatische gedachte: Ik doe nooit iets zoals het zou moeten.

Cognitieve vervorming: Knijpen

Rationeel antwoord: Onzin! Ik doe het veel goed!

Automatische gedachte: ik ben altijd te laat.

Cognitieve vervorming: Knijpen

Rationeel antwoord: Ik ben niet altijd te laat. Ik kwam zo vaak op tijd! Zelfs als ik vaker te laat ben dan ik zou willen, zal ik aan dit probleem werken en erachter komen hoe ik punctueeler kan worden.

Automatische gedachte: Iedereen zal naar me kijken als een idioot.

Cognitieve vervorming: Gedachten lezen. Knijpen. Denken “alles of niets”. Een voorspellingsfout

Rationeel antwoord: Iemand kan van streek maken dat ik te laat ben, maar dit is niet het einde van de wereld. Misschien begint de vergadering zelf niet op tijd.

Automatische gedachte: Het laat zien wat voor soort verliezer ik ben.

Cognitieve vervorming: Label

Rationeel antwoord: Kom op, ik ben geen verliezer. Hoeveel ben ik geslaagd!

“Een verslag van negatieve gedachten en rationele antwoorden lijkt monsterlijke vereenvoudiging, ineffectieve tijdverspilling, te ingewikkelde onderneming”. – Wat is het nut hiervan? Maar een dergelijke houding kan de rol spelen van een zelfgeleider profetie. Totdat u deze tool probeert, kunt u de effectiviteit ervan niet bepalen. Begin gedurende 15 minuten om deze drie kolommen elke dag te vullen, ga twee weken door en kijk hoe dit uw humeur zal beïnvloeden. Hoogstwaarschijnlijk zullen de veranderingen in uw afbeelding u verrassen “.

Leave A Comment

Always contact experts to feel free